Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ti εύχομαι στα παιδιά


Όταν καθηγήτρια Πανεπιστημίου καταγγέλλει κατευθυνόμενο μαγείρεμα των επίσημων στατιστικών στοιχείων που έστειλαν τη χώρα στο βόρβορο και δεν ταράζεται δικαστικό βλέφαρο*, όταν στην ημερίδα της Αυστραλιανής Πρεσβείας για τις ανάγκες της μακρινής χώρας σε επιστημονικό προσωπικό, κατατέθηκαν κοντά στις 100.000 αιτήσεις για μια απλή κράτηση θέσης παρακολούθησης, όταν στα σχολεία δεν υπάρχουνε βιβλία κι ο σύζυγος της αρμόδιας υπουργού εμπλέκεται σε σκάνδαλο παροχής πανάκριβων υποκατάστατων CDs, όταν εκείνοι απ’ τους έλληνες που θεωρούν τους εαυτούς τους λογικούς επαναλαμβάνουν την πιο ραγιάδικη ερώτηση που διατυπώθηκε ποτέ σ’ αυτή τη χώρα λέγοντας «μαφιόζοι μας κυβερνούν, αλλά πρότεινε μου κάποιον καλύτερο», όταν το ευκολότερο για το μέσο σφαλιαροεισπράκτορα ιθαγενή είναι να θεωρήσει υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν τον αδερφό του, τότε η ασφυξία είναι τόσο παραλυτική που μόνο δυο ευχές μπορώ να δώσω στα παιδιά.

  1. Εύχομαι στα παιδιά μου και στα δικά σας να ερωτευτούν. Να αφεθούν, να λιώσουν, να παίξουν, να πονέσουν ξανά και ξανά. Το απόλυτο, ο ιδρώτας, η δίψα να τα στρέψουν σε ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα και να το λατρέψουν, να γίνει ο ήλιος γύρω απ’ τον οποίο θα περιφέρεται ο προσωπικός τους πλανήτης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από ανθρώπους ανέραστους. Είναι χειρότεροι κι απ τους ηλίθιους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιολύπητο από νέους που θέτουν σε δεύτερη προτεραιότητα τον έρωτα από φιλοδοξία, τσιγγουνιά, φόβο ή ηττοπάθεια.
  2. Kαι να η δεύτερη ευχή : ν' αγαπήσουν τα σαββατοκύριακα. Αυτή είναι μια πονηρή ευχή. Όμορφα σαββατοκύριακα προϋποθέτουν δουλειά. Για έναν άνεργο, όλες οι μέρες ίδιες είναι και οι διακοπές λίγο χειρότερες απ' τις άλλες. Αλλά κι ο εργαζόμενος για ν' απολαύσει τον ερχομό της Παρασκευής, θα πρέπει να απασχολείται σε μια δουλειά που δεν του βαραίνει την ψυχή. Μια δουλειά που δεν τον ωθεί στην αδικία και στην ταπείνωση, αλλά στη δημιουργικότητα και την προσφορά. Επίσης, για να χαίρεσαι τα σαββατοκύριακα, πρέπει να είσαι υγειής. Όταν αρρωσταίνουμε δεν γιατρευόμαστε στις αργίες εκτός κι αν έχουμε πάρει άδεια απ' τη σημαία. Υπάρχει και τρίτος λόγος που η ευχή είναι πονηρή. Όμορφα σαββατοκύριακα σημαίνουν φίλους ευτυχισμένους και κοινωνία με προοπτική.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται τίποτα άλλο.
Τα εύχομαι και τα δύο με όλη την ψυχή μου.

*Τελικά υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση. Ελπίζω να υπάρξει και δεύτερος αστερίσκος που να αφορά στο θέμα των CDs.

6 σχόλια:

  1. κι εγώ, κι εγώ!
    να προσθέσω και τη δική μου ευχή: να γελούν με την καρδιά τους! το γέλιο της καρδιάς φωτίζει και σκίζει τα σκοτάδια του νου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ Ξωτικό και Φαούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τις ευχές σου τα συμπεριέλαβες όλα, ό,τι άλλο και να ευχηθεί κάποιος, μπορεί να κρεμαστεί από κάτω από αυτά!!
    Απλώς καμιά φορά, σε κάποιους ανθρώπους η φιλοδοξία, η ματαιοδοξία, ο φόβος, η συνήθεια, τους έχει γίνει 2η φύση, από τον τρόπο/τόπο που μεγάλωσαν και είναι δύσκολο να τους αλλάξεις/αλλάξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α και ξέχασα: η ευχή-σχόλιο για το Σαβ-κο απλώς ευφυές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή