Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μια απορία

Διάβασα ένα ποστ μιας κάποιας ψιλικατζούς. Δεν την ήξερα (και καλά έκανα). Την έμαθα από την εκπομπή του Βυτίου στο radiobubble. Δεν σε στέλνω να τη διαβάσεις από δω, γιατί :

α) δεν λέει τίποτα περισσότερο απ’ όσα μπορείς ν’ ακούσεις κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων σχετικά με το πόσο κακό πράγμα είναι οι απεργίες και πόσο διεφθαρμένοι οι απεργοί και

β) δεν θέλω η όποια ψιλικατζού να βλέπει λινκ από αυτό εδώ το μπλογκ. Δεν θέλω να μεταφράσει το σύνδεσμο σε ψήφο.

Αν, όμως τρώγεσαι να τη διαβάσεις, ο δρόμος είναι ανοιχτός και το google πάντα στη θέση του.

Το εν λόγω ποστ -και όχι μόνο αυτό, σκίζει τα ρούχα του για τους προνομιούχους απεργούς των ΜΜΜ που εμπόδισαν την πτωχή μικρομαμά –ιδιωτική υπάλληλο-ψιλικατζού να θηλάσει το μωρό της και την υποχρέωσαν να ξοδέψει σε ταξί το πενιχρό της εισόδημα. Για το λόγο αυτό κηρύσσει εμφύλιο (το ‘χουμε χάσει τελείως) στους δημόσιους υπάλληλους. Ας αντιπαρέλθουμε το γεγονός πως αθλίως αμειβόμενες μικρομαμάδες που θηλάζουν και χρησιμοποιούν ΜΜΜ συναντώνται και στο δημόσιο τομέα. Ας μην αναλύσουμε το γεγονός πως αναμάρτητοι και άγγελοι κατοικούν μόνο στον Παράδεισο και μετά την εωσφορική πτώση, σταμάτησαν να έχουν αιτήματα. Ας παραβλέψουμε –για την ώρα- και το γεγονός πως η απόφαση επιστράτευσης-επίταξης είναι παράνομη μια και η απεργία δεν απειλούσε τη δημόσια υγεία. Ας μην μιλήσουμε ακόμα για το δικαίωμα της απεργίας που ποινικοποιείται και αφαιρείται από το σύνολο των εργαζομένων.
Μια ερώτηση μόνο θέλω να κάνω:

Αν οι υπάλληλοι των ΜΜΜ εξαθλιωθούν ικανοποιητικά για τα κριτήρια του κάθε αδικημένου. Αν παίρνουν λιγότερα από τα 500 € των αισχρώς αμειβομένων πρωτοπροσλαμβανόμενων, αν  απολυθούν και μείνουν άστεγοι οι μισοί ή τα τρία τέταρτα απ’ αυτούς. Τότε, όσοι και ότι απομείνει απ’ αυτούς, θα έχουν δικαίωμα στην απεργία; Τότε θα μας ταλαιπωρούν λιγότερο; Τότε θ’ αξίζουν έναν χαμένο θηλασμό; Ή μήπως θα γίνουμε το πρώτο «μέρος» (διπλής, που λένε και στο twitter) του κόσμου όπου το δικαίωμα της απεργίας θα απαγορεύεται στους εργαζόμενους των τραίνων;
Υ.Γ. Είμαι υπέρμαχος του θηλασμού.

13 σχόλια:

  1. Σοβαρά έλεγε τέτοια;
    Αυτή τι είναι;
    Υπέρμαχος του Αντωνάκη που είναι στο Κατάρ;
    Θα πολιτευτεί; Για να γίνει ΔΥ;;
    Πάει το χάσαμε εντελώς!
    Φιλάκια μικρή μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω. Αυτό το Κατάρ σου άφησε τραύμα. Γιατί ο Αντώνης δεν έφερε το Σισέ. :))

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς!
      Αχρηστος είναι, αφού δουλειά δεν έκανε.
      Να βοηθήσει λίγο την ομάδα....
      Αλλά από γαύρους τι περιμένεις;
      Α!ξέχασα θα σώσει τη χώρα:P

      Διαγραφή
  2. τα έχω ακούσει και από άλλες μικρόνοες κατίνες αυτά, δεν εκπλήσσομαι... (το "μικρόνοες κατίνες" δεν είναι μόνο γένους θηλυκού, κυκλοφορούν και πλείστα όσα τέτοιας συνομοταξίας αρσενικά εκεί έξω)
    ιδού το "διαίρει και βασίλευε" της εξουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια στιγμή πρέπει να αποκαταστήσουμε τη φήμη της Κατίνας. Έχει κατασπιλωθεί.

      Διαγραφή
    2. άλλες οι Κατίνες κι άλλες οι κατίνες, να μην τα μπλέκουμε αυτά :-Ρ

      Διαγραφή
  3. Το διάβασα το ποστ της δυστυχώς. Διάβασα και το δικό σου ευτυχώς.

    Κρατάω το δεύτερο. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πώς φαίνεται ότι καμιά σας δεν έχει χρειαστεί να ξυπνήσει πέντε το πρωί, να πληρώσει 20 ευρώ για ταξί, να φάει δυο ώρες στους δρόμους, να βαρέσει οχτάωρο, και να γυρίσει με άλλα 20 ευρώ και άλλες δύο ώρες, σε ένα μωρό που θα δει μόνο μισή ωρίτσα.

    πώς φαίνεται ότι νομίζετε πως τα λεφτά βγαίνουν μόνο σα χαρτζηλίκι και ξοδεύονται μόνο για διασκέδαση.

    Ποτέ σας δεν έχετε δει εκκαθαριστικό εφορίας.

    Δεν κάνετε καν τον κόπο να δείτε για τι γίνεται όλη αυτή η φασαρία: δε θα πέσουν στα 500 ευρώ οι μετρατζήδες, αλλά στα 1200 και 1500, μισθούς ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥΣ για τα δεδομένα της αγοράς, που προφανώς νομίζετε ότι αρκεί να τους ζητήσουμε όλοι οι υπόλοιποι για να τους έχουμε, και ότι μας αρέσει από τις 10 ώρες που τρώμε στη δουλειά οι 3 να πηγαίνουν (σαν φόροι) για τους μισθούς των μετρατζήδων.

    κοινώς: φοιτηταγκούρια.

    και μια παρατήρηση: το να λες ότι "δεν ήξερα την ψιλικατζού - ευτυχώς" δείχνει ότι
    1) είσαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νέα στη μπλογκόσφαιρα
    2) έχει μπει για να βρεις γκόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή(-ε)J95,
      Δεν έχεις απαντήσει στην απορία μου.
      Για όλα τα υπόλοιπα, αν έχεις σκοπό να γίνεις μέντιουμ, μείνε καλύτερα στην παλιά σου δουλειά.
      Στο μόνο που έπεσες μέσα είναι στο ότι είμαι -σχετικά-νέα στην μπλογκόσφαιρα. Πάντως με γύρισες πολλά χρόνια πίσω με αυτό το φοιτηταγκούρια(ωραία λέξη και δείχνει αγάπη στη φύση) και την αναζήτηση γκόμενου :))

      Διαγραφή
  5. Και κάτι ακόμα σημαντικό, γιατί άπτεται της βασικής κατανόησης κειμένου:

    Το ποστ δεν κηρύσσει κανέναν εμφύλιο. Λέει ευθέως "κακομαθημένο αρχιδάκι σκατόβυσμα, άμα θες να λες εμφύλιο το ότι δεν σε υποστηρίζω που με γαμάς για να μου φας λεφτά -ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ, ΟΤΙ ΔΕ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ-, πες το εμφύλιο, πες το και Μίκυ Μάους, στα παπάρια μου". Οι μόνοι που μιλάνε για εμφύλιο είναι τα βολεμένα βύσματα κι εσείς οι κιλότες-αγωνίστριες του πληκτρολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με σένα J95 έχω από χρόνια την απορία: Δεν έχεις δουλειά να κάνεις και παίρνεις σβάρνα τα μπλογκς, ψάχνοντας τη γκουγκλ, σε ποιο θα μπεις να χύσεις τη χολή σου; Επίσης διευκρίνισέ μας τη σχέση σου με την ψιλικατζού, για να έχουν όλοι εικόνα.

    Στους παλιούς μπλογκάδες είσαι γνωστός νεοφιλελεύθερος, μείνε στο μπαζ με τους ομοίους σου, αντιδραστικούς δεξιούς αγωνιστές του πληκτρολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεξιός νεοφιλελεύθερος ο J95? LOL, μόνο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή