Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Σωθήκαμε!



              30/9/2015
“Now we know Karma isn't out the door yet but we have a lot of things to do once she is and from all of the people who run this page I want to give an amazing and heartfelt thank you to all of Karma's supporters. YOU made this happen! We could not have done this without the thousands of people out there supporting a dog that you never met. I am just one of the admins of the page but as a person who knows Karma personally and understands that she IS NOT VICIOUS from first hand experience with her in my home and with my own 2 year old daughter and my dogs it has meant the world to me that so many would show their support and take action! THANK YOU TEAM KARMA! YOU ARE ALL AMAZING!

Αφού απελευθερώσαμε την πληροφορία* μέσα στον κυβερνοχώρο της δεκαετίας του ΄90 και μετά, το σύστημα άρχισε να φοβάται, όταν το διαδίκτυο ξεπέρασε τις προβλέψεις και τις προσδοκίες όλων των επικριτών και ενθουσιωδών οπαδών του, το σύστημα άρχισε να οργανώνεται, όσο η παγκοσμιοποίηση εξαπλωνόταν και το ιεραρχημένο σύστημα  να μετατρέπεται σε αποκεντρωμένο σύστημα, η βία μετασχηματιζόταν από ωμά κατασταλτική σε δομική διαποτίζοντας ύπουλα τους όρους της ανθρώπινης ύπαρξης. Κι ενώ η επανάσταση της πληροφορίας, όπως την ευαγγελίζονταν οι πρωτομάστορες της κυβερνοκουλτούρας, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τις προοπτικές για ειρηνικές, δημοκρατικές και περισσότερες ευτυχείς λύσεις ενεργοποίησε ταυτόχρονα και τις προϋποθέσεις για τις συγκρούσεις.

Η πληροφορία προβλήθηκε, καταποντίστηκε, χρηματίστηκε, διαστρεβλώθηκε, λοιδορήθηκε, προπαγανδίστηκε, μαρτύρησε, σταυρώθηκε, και αυτό συνεχίζεται στο διηνεκές. Για όλους αυτούς τους λόγους όμως η δύναμή της  παραμένει σταθερά αναλλοίωτη, όπως κι η δύναμη του δίκαιου λόγου παραμένει διαχρονικά αποτελεσματική.

Η εξάπλωση των δικτύων όχι μόνο αυτών της επικοινωνίας, αλλά των κοινωνικών και οργανωτικών δικτύων, η διασύνδεση ανάμεσα σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και ανθρωπιστικές ομάδες επηρεάζουν αντίστοιχα με τις agencies, τους λομπίστες και την κυρίαρχη ελίτ τη φύση της νέας τάξης πραγμάτων. Καθώς αυτές οι διεθνιστικές και διακρατικές δομές αναπτύσσονται, μέσα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και πέρα από εθνικά σύνορα και συμφέροντα, τα δίκτυα αναλαμβάνουν ευθύνη έναντι των εθνών επηρεάζοντας τον τρόπο που ο κόσμος κινείται οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Η διάχυση της πληροφορίας είναι ο παράγων κλειδί πίσω από την εξάπλωση των παγκοσμίων δικτύων οργανώσεων. Κι η αντιπαράθεση με την παγκοσμιοποίηση μετασχηματίζεται σε αντιπαράθεση με την υποβαθμιστική κουλτούρα της τηλεόρασης και της σύγχρονης υπερ-κατανάλωσης.

Γιαυτό και υποστηρίζουμε ομάδες αλληλεγγύης και αντίστασης, γιαυτό υπογράφουμε petitions και κοινοποιούμε δράσεις, γιαυτό συμμετέχουμε σε δίκτυα αυτοοργάνωσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις…στο βαθμό που αυτά μας απελευθερώνουν, μας πείθουν και μας κινητοποιούν. Γιατί η γνώση μέσα από αδιάβλητη κι ανεπηρέαστη – όσο το δυνατόν – ενημέρωση αποτελεί δύναμη για τη φωνή των αδύνατων. Η πληροφορία που αρθρώνεται σε γνώση αποτελεί αντιστάθμισμα στη δύναμη του πλούτου ως φορέα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

*Information needs to be free” : σλόγκαν των ακτιβιστών του διαδικτύου που αποδίδεται στο συγγραφέα Steward Brandt. Η πρώτη φορά που επίσημα ακούστηκε είναι στο πρώτο συνέδριο των Χάκερς το 1984.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου