Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Χορεύοντας με τους λύκους;



"Certain wolves I've known — they were better at being a wolf than I've been at being a person."

Rick McIntyre, alpha wolf catcher 

 

Στο δυτικό προηγμένο κόσμο υπάρχουν νόμοι, κανόνες, πρότυπα, στάνταρντς. Το ποσοστό των εισερχομένων μεταναστών είναι προκαθορισμένο. Κάθε υπέρβαση μέσα από τις δημοκρατικά θεσμοθετημένες διαδικασίες πρέπει  ηχηρά να επικροτείται. Ο αριθμός των δέντρων που κόβονται από δημόσιο χώρο ή γήπεδο ή το ποσοστό του χώματος που απομακρύνεται και αναπληρώνεται από ένα πάρκο είναι συγκεκριμένα · γι’αυτό υπάρχουν κατάλληλες υπηρεσίες αποκομιδής και ελέγχου. Στις ανταγωνιστικές εταιρείες εφαρμόζονται διεργασιακές τεχνικές και επιχειρησιακά μοντέλα ώστε να επιτυγχάνονται λιγότερο από 3.4 σφάλματα ανά ένα εκατομμύριο παραγωγικές ευκαιρίες. Οι μη συμμορφώσεις κατρακυλούν τις μετοχές τους.

Ο δυτικός προηγμένος κόσμος έχει τόσο αναπτυχθεί και εξελιχθεί επιστημονικά που διαθέτει την πολυτέλεια να εντρυφά και να επενδύει στη μεταφορά και την ενσωμάτωση σε ένα νέο φιλικότερο περιβάλλον ειδών που απειλούνται από τη μεταλλευτική εξόρυξη του σιδήρου στη δυτική Αυστραλία, όπως η ricinocarpos brevis της οικογένειας της ευφορβίας ή η χαριτωμένη eremophila resinosa.

Κατ’αναλογία το ίδιο προσεκτικά μελετημένο και προσδιορισμένο από κάποια διεπιστημονική ομάδα καθηγητών-διδακτόρων-επιστημόνων-μελετητών είναι και το μέγιστο ποσοστό σε χαρακτηριστικά λύκου του DNA ενός σκυλιού. Κάθε παρέκκλιση αποτελεί παράπτωμα. 

Εδώ και μερικούςμήνες ένα οικόσιτο σκυλί που έχασε την οικογένειά του ζει υπό αυστηρό περιορισμό με σκοπό να θανατωθεί. Εξέτασαν το DNA του και βρέθηκε με DNA λύκου σε ποσοστό 15%, αντί του προκαθορισμένου μεγίστου 9%. Έχει καταδικαστεί χωρίς καμιά άλλη ένδειξη των λυκίσιων γονιδίων του ή των άγριων ενστίκτων του, χωρίς καμιά επιθετική συμπεριφορά, επειδή σύμφωνα με έρευνες και εντολές έχει υποδειχτεί το ποσοστό συμμόρφωσης.

Από τα 20.000 περίπου σετ γονιδίων  του ανθρωπίνου είδους ένα 99.5% είναι όμοια, πάντα υπάρχει ένα ποσοστό απόκλισης. Ένας άνθρωπος με παραπάνω από 0.5% μη «ανθρώπινων» γονιδίων σε ένα παράλληλο σύμπαν ή σε μια πιο προηγμένη εποχή εξέλιξης, θα μπορούσε και να μη χαρακτηρίζεται «άνθρωπος». Για παν ενδεχόμενο, ως ανώτερα και προηγμένα όντα, έχουμε αναπτύξει το θεματοφύλακά μας, τη βιοηθική.

Σε κάθε κύτταρο του ανθρωπίνου είδους υπάρχουν 23 ζεύγη χρωματοσωμάτων-όχι πάντα, πάντα υπάρχει μια εξαίρεση. Στη φύση δεν υπάρχει τελειότητα. Η φύση δεν χρειάζεται  μοντέλα και στατιστικές. Στη φύση ad infinitum θα υπάρχει κάποια εξαίρεση προς ανακάλυψη και θαυμασμό. Οι νόμοι όμως δεν έχουν εξαιρέσεις. Οι νόμοι φτιάχνονται από ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου