Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πλινκ-πλινκ

Έχω ένα excel για συμπλήρωμα μπροστά μου. Στη στέγη, η βροχή κρατάει το δικό της μπιτ. 
Πληρώνομαι -μεταξύ άλλων- για να φυλακίζω νούμερα σε κελιά. Να τα κλειδώνω, να τα ελέγχω, να τα τσεκάρω σε τακτά διαστήματα. Όχι τόσο συχνά, όσο τα πλινκ-πλινκ, ευτυχώς.
Ούτε εκείνα θέλουν να φυλακιστούν ούτε κι εγώ, ειν΄η αλήθεια. 
Κοίτα να δεις όμως. Ό,τι με πληρώνει, είναι αυτό το το πλινκ-πλινκ από πάνω. Για να εισπράξω, αρκεί να στήσω αυτί.
Κρατάει το ρυθμό της μέρας με ένα τρόπο πιο πραγματικό από την αποκαλούμενη πραγματικότητα.

Προβλήματα του 1ου κόσμου θα μου πεις. Άλλοι δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και φάρμακα κι εσύ γκρινιάζεις γιατί δεν αγκαλιάζεις τη βροχή. Που αν είχες χρόνο, μπορεί και να μην της έδινες σημασία.
Κι όμως, αυτό ίσως και να ‘ναι το πρόβλημα του κόσμου. Του 1ου, του 2ου και του 3ου. Ότι δηλαδή, κοιτάμε ότι είναι όντως σημαντικό, μόνο όταν αναγκαζόμαστε ν’ ασχοληθούμε με κάτι που βαφτίσαμε σημαντικό. Κάτι πραγματικά ασήμαντο. Ότι αντιλαμβανόμαστε το χρόνο, όταν μας τον έχουν φυλακίσει και το χειρότερο: σπαταλάμε ότι μας αφήνουν να διαχειριστούμε. Τα πιο πολύτιμα resources μας: το χρόνο και τη ζωή.

Αυτό, που ίσως μας χρειάζεται, είναι μια συνεχής άσκηση στην τεμπελιά. Να τη ζήσουμε, να τη χορτάσουμε και να μάθουμε να τη χειριζόμαστε. Απολαμβάνοντας την. Μετατρέποντας τη σε στιγμές, παρόν, ζωή.
Χμ...

Σταμάτησε η βροχή, σταματώ τη φλυαρία. 


8 σχόλια:

  1. Κοίτα τώρα τι σκέφτηκε το υποτυπώδες μυαλό μου. Μπορούμε και να συντρέξουμε όσους δεν έχουν φάρμακα και να χαρούμε τη βροχή. Διότι αν δεν χαρούμε τη βροχή θα είμαστε δυστυχείς και δεν θα έχουμε όρεξη να συντρέξουμε αυτούς που δεν έχουν φάρμακα.
    Με αυτό το σκεπτικό, έδωσα ομπρέλες στα αβγά και στις κότες μου και έβαλα γαλότσες φούξια στο ψητό κοτόπουλο και μετά είπα μια αστεία δικαιολογία, έκλεισα το μικρόφωνο, έβαλα λίστα να παίζει και πήρα την ομπρέλα μου, η οποία, να σημειώσω, είναι κίτρινη και βγήκα βόλτα στη βροχή! Αυτά...
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βροχή ξανάρχισε!
    (Μπορείς να συνεχίσεις τη φλυαρία)

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ Πλινκ Πλινκ κάνω όταν παίζω τις βλεφαρίδες για καλόπιασμα. :p

    Μ'αρέσει η φλυαρία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που είσαι σύννεφο. Κι οι σταγόνες χάδια κάνουν. Παιδιά σύννεφου κι αυτές. ;)

      Διαγραφή